Artikel van Alexander: Sport brengt mensen bij elkaar.

Sport brengt mensen bij elkaar

 

Welke sport je ook beoefent of je een supporter van een sportclub van bent, sport doe je samen. Sport zorgt ervoor dat de samenleving gezonder wordt. Onze jeugd heeft recht op een gezond leven, maar ook onze ouderen moeten fysiek vitaal kunnen blijven. De overheid mag meer sport en meer bewegen zeker stimuleren. De gemeente, met daarin de VVD voorop, blijft zich hiervoor inzetten. Mooie voorbeelden zijn de renovatie van De Scheg of de sportnota ‘Sport verenigt 2021 - 2028’ met het uitgangspunt dat we als gemeente sporten en bewegen faciliteren, ondersteunen en mogelijk maken voor iedereen.

 

De VVD wil blijven zorgdragen dat er voldoende sport- en beweegmogelijkheden zijn voor alle inwoners van Uithoorn en De Kwakel. Dat geldt voor iedereen, ook voor inwoners met een beperking en (kinderen uit) gezinnen met een laag inkomen. De inzet van jeugdfonds Sport & Cultuur moet blijven. Zo kan iedereen meedoen met sportactiviteiten. Of dat nu individueel of in groepsverband is, bij een vereniging, sportschool of in de openbare ruimte. De vele en goede sportvoorzieningen die onze gemeente te bieden heeft dient daarbij zo intensief mogelijk te worden gebruikt.

 

“Ook is sport een middel om mensen te verbinden” zegt Alexander Reuvekamp, kandidaat voor de gemeenteraad 2022 voor de VVD. Hij maakt zich hard voor de sport. “Ik heb zelf aan den lijve ondervonden welke impact lockdowns kunnen hebben. Door de sluiting van de sportscholen, het stoppen van de voetbalcompetitie en de beperkingen voor hardloopverenigingen hebben mijn vrouw, mijn kinderen en ikzelf alternatieve manieren moeten zoeken om toch nog iets aan sport te kunnen blijven doen. Ik miste het samenzijn met anderen in deze tijden des te meer. En als het dan toch kon, ging het op gepaste afstand.” Alexander is zelf een fervent sporter. Begonnen met turnen, voetbal, daarna jarenlang tennis gespeeld en op zijn 18overstapte naar duurlopen. Nu is hij sinds een aantal jaren een fanatiek crossfitter bij Uithoorn Crossfit, een mooie sport community.

 

Samen met de VVD wil hij een goed sportklimaat voor iedereen! Beweeg je met ons mee?