VVD en Gemeentebelangen staan voor veilige Vuurlijn EN kruising

Tijdens de raadsvergadering van 2 april jl. is er door de fracties van VVD en Gemeentebelangen een gezamenlijke motie ingediend ten aanzien van de besteding van het restant budget van het VSP De Kwakel (ongeveer 100.000 euro). VSP De Kwakel is tot stand gekomen via een uitgebreid participatie traject om de verkeerssituatie in De Kwakel veiliger te maken.

Omdat destijds niet alle wensen direct financieel haalbaar waren, is het veiliger maken van de kruising Anjerlaan/Ringdijjk/Kwakelsepad op de lange baan geschoven, evenals het onderzoeken van een tweede ontsluiting in De Kuil. Dit was reden voor Gemeentebelangen en VVD om in januari 2013 een motie in te dienen, dat in het geval er geld over zou blijven uit de andere wel uitgevoerde projecten, dit geld ten goede zou komen aan de eerstvolgende prioriteiten op het wensenlijstje van de werkgroep VSP De Kwakel.

Ondertussen is er terecht zorg ontstaan over de veiligheid op de Vuurlijn Oost. VVD en Gemeentebelangen vinden het belangrijk dat er iets aan de onveilige situatie daar gedaan wordt. Er blijkt vooral bezorgdheid te zijn over de onveilige situatie die kan ontstaan door de matige staat van het wegdek (diepe kuilen en gaten) van de Vuurlijn op het stuk tussen de Noorddammerweg en het gezondheidscentrum.

Daarom hebben VVD en Gemeentebelangen in de Commissievergadering van 19 maart jl. aan het college gevraagd of er budget vanuit de onderhoudsreserve beschikbaar is voor het opknappen van de Vuurlijn. Zowel in de commissie- en raadsvergadering is er door het college een toezegging gedaan dat er een budget van 150.000 euro vanuit deze reserve beschikbaar is en daarmee kan de Vuurlijn dus opgeknapt worden.

Aangezien voor onderhoud dus een, voor dit soort  noodzakelijk onderhoud, opgebouwde reserve beschikbaar is, kan het restant budget van het VSP De Kwakel wat onze fracties betreft ingezet  worden voor het uitvoeren van het veiliger maken van de kruising Anjerlaan/Ringdijk/Kwakelsepad en het opstarten van het onderzoek naar een tweede ontsluiting van De Kuil, conform de motie van januari 2013.