VVD komt met 3 moties voor openbaar vervoer in Uithoorn

Goede openbaar vervoersverbindingen naar Amstelveen, Amsterdam en Schiphol zijn van groot belang voor de leefbaarheid en bereikbaarheid van Uithoorn. Tijdens de Raadsvergadering van 29 januari jl. zijn 3 moties ingediend die op unanieme steun van de gehele Uithoornse Raad mochten rekenen.

De eerste motie die werd ingediend onderstreept dat goede verbindingen vanuit alle wijken van Uithoorn met belangrijke bestemmingen in Amstelveen en Amsterdam, via busverbindingen zoals de huidige lijn 170, behouden blijven. Denk hierbij aan de scholen in Amstelveen Zuid, Stadshart Amstelveen, VU-Medisch Centrum en Leidseplein.

Een tweede motie riep op om ook de inwoners van Uithoorn en De Kwakel om hun mening over openbaar vervoersverbindingen te vragen via een participatietraject. Dit door de inwoners de opties m.b.t. verbindingen met de genoemde locaties in Amstelveen en Amsterdam voor te leggen. De Raad heeft tevens het initiatief genomen om actief mee te denken bij de voorliggende scenario's en opties.

Een derde motie roept het college op om ook werk te maken van het verbeteren van de verbinding met Schiphol. Nu de opties met de openbaar vervoersverbindingen worden besproken is het ook een goed moment om de wensen voor een betere verbinding met Schiphol vanuit Uithoorn mee te nemen in het regio overleg.