Eindelijk besluit sporthallen en gymonderwijs

Tijdens de Raadsvergadering van 30 november jl werd er na veel vertraging toch een besluit genomen over de toekomst van de overdekte sport accomodaties in Uithoorn.

Tijdens de Raadsvergadering van 30 november jl werd er na veel vertraging toch een besluit genomen over de toekomst van de overdekte sport accomodaties in Uithoorn.

De VVD heeft altijd aangegeven dat gymonderwijs zo dicht mogelijk bij de scholen moet plaatsvinden. We zijn dan ook erg verheugd dat de mooie nieuwe school Het Duet aan de Pr. Christinalaan nu ook een nieuw gymlokaal aan het gebouw krijgt. Tevens wordt het speelplein uitgebreid.

Wat betreft de vervanging van de oude sporthal De Scheg is er besloten om deze geheel te vernieuwen. De VVD had liever gezien dat deze hal bij het sportpark De Randhoorn was verschenen, met een nieuw gymlokaal bij de 2 basisscholen aan de Europarei.

Tijdens het onderzoek naar de gewenste oplossing was het voor de VVD zonneklaar dat er in Uithoorn gewoon te weinig ruimte in de sporthallen is. Veel sporters moeten vaak uitwijken naar Aalsmeer, Haarlemmermeer en Leimuiden. Voor de VVD een onverteerbare zaak.

We hebben er ons dan ook sterk voor gemaakt om een extra sporthal te realiseren bij het sportpark De Randhoorn. Door de hal te koppelen aan een bestaande sportvoorziening kan er goedkoop gebouwd worden en is ook de exploitatie veel voordeliger.

Na een moeizame discussie in de Raad is er uiteindelijk, op initiatief van de VVD, besloten om het college op te dragen met een voorstel voor een 3e sporthal binnen de gemeente te komen.