Wonen in deze mooie gemeente met voor ieder wat wils!

Onze gemeente ligt op een mooie plek, de stad aan de ene kant, het Groene Hart aan de andere kant. Alle denkbare voorzieningen zijn te vinden in de regio. En ja, Schiphol is een van die voorzieningen die ons ook zorgen baart. Economisch gezien veel voordelen, maar qua geluid- en fijnstofoverlast een buurman die best wel flink aangesproken mag worden op zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zeker als het om Uithoorn en De Kwakel gaat, is de overlast de afgelopen jaren merkbaar toegenomen. Dit moet een halt toegeroepen worden!

Afgezien van de overlast van Schiphol is Uithoorn een plek waar veel mensen graag wonen. Dat willen we graag zo houden. Veel mensen uit de regio kiezen al dan niet gedreven door de relatief gunstige huizenprijzen in onze gemeente om hier te komen wonen. Dat is iets om trots op te zijn. Tegelijk heeft dit een keerzijde. De druk op de woningmarkt groeit snel waardoor het voor onze eigen inwoners steeds moeilijker wordt een geschikte huur- of koopwoning te vinden. De opties om veel bij te bouwen raken langzaam uitgeput, dus moeten we zoeken naar nieuwe oplossingen. 

Sociale of gesubsidieerde huurwoningen zijn er, gelet op de inkomensverdeling in onze gemeente, meer dan genoeg. Probleem is echter dat de mensen geen aanspraak meer hebben op een gesubsidieerde huurwoning nauwelijks kunnen doorstromen. De oplossing is volgens ons daarom om aantrekkelijke huurwoningen in het middensegment te creƫren. Het bijbouwen van sociale/gesubsidieerde woningen is geen oplossing voor het probleem, maar vergroot het alleen maar.

Aantrekkelijke koopwoningen in de diverse prijssegmenten zijn zeer gewenst. Dit bevordert de doorstroming voor mensen die groter of juist kleiner willen gaan wonen. Denk aan mensen waarvan de kinderen uit huis zijn, of ouderen die behoefte hebben aan een woning met zorgvoorzieningen dichtbij. Wij gaan creatief kijken naar de mogelijkheden van onze beperkte bouwruimte. Hierbij mag op voorhand niks uitgesloten worden, dus tiny houses, kangaroo woningen, dubbele lintbebouwing, etc. 

Kortom, de VVD gaat voor geweldig wonen in Uithoorn en De Kwakel!