Bereikbaar, nu en in de toekomst!

Voor de VVD is de bereikbaarheid van onze gemeente van groot belang. Want als je het hebt over een fijne gemeente om te wonen, is het essentieel dat je er snel en makkelijk kan komen. Zeker als je werkt of op school zit in een andere gemeente. En dan bedoelen we niet alleen per auto, maar ook per fiets en met het openbaar vervoer.

Hier is de afgelopen jaren al heel veel voor gedaan. De N201 is eindelijk omgelegd. Dit zorgt voor veel minder overlast binnen het dorp en zorgt voor een betere verbinding richting Utrecht, Den Haag en Schiphol. Ook hebben we de wegen en fietspaden binnen de gemeente flink aangepakt om overal sneller en veiliger te kunnen komen. 

Met snelle busverbindingen richting Utrecht en Schiphol/Hoofddorp is Uithoorn een echt OV-knooppunt geworden waarbij je makkelijk naar alle windstreken kan reizen. Daar komt in de nabije toekomst nog een tramverbinding richting Amsterdam bij.

Hiermee is een hele grote stap gezet, maar we zijn er nog niet helemaal. Ook zijn er nog een aantal fietspaden in slechte staat of nog niet veilig genoeg. Die moeten de komende periode aangepakt worden. Zeker de fietspaden waar veel kinderen gebruik van maken, onderweg naar school of de sportvereniging.

Vervolgens wil de VVD zich hard maken voor het herinrichten van de Koningin Máximalaan. Die is nog altijd ingericht als 80 km/u weg met alle drukte en overlast die daarbij hoort. Deze weg blijft nodig voor het bereikbaar houden van Uithoorn, maar kan wat de VVD betreft best teruggebracht worden naar een inrichting als lokale weg. Zo houden we de juiste balans tussen bereikbaarheid en leefbaarheid.

Wat autoverkeer betreft zijn er nog twee grote knelpunten: De Zijdelweg die in de spits nog altijd vast staat en de N201 richting Mijdrecht en de A2. Helaas zijn deze wegen niet van Uithoorn en kunnen we daar dus niet meteen mee aan de slag. Toch wil de VVD zich de komende periode maximaal inzetten voor verbreding. 

Vooral de drukte op de Zijdelweg moet op zeer korte termijn worden teruggedrongen!