Fractie assistent, wat is dat?

Dat is zorgen dat raadsleden en commissieleden input krijgen over zaken die in de samenleving spelen en in de gemeentelijke vergaderingen worden besproken. Je kan wel makkelijk zeggen dat de afstand tussen de politiek en de burger steeds groter wordt, maar door eigen initiatief kan je er wat aan doen.

Word lid van een politieke partij, praat mee in de fractie, geef je mening, stel problemen en bevindingen in onze samenleving ter discussie.

Ik doe dat al meer dan 30 jaar en merk telkens weer dat raadsleden en commissieleden dat zeer op prijs stellen in hun mening vormend beraad.

Gewoon even een voorbeeld uit de Kwakel.

Daar groeit en bloeit het verenigingsleven door een grote participatie van onder andere vrijwilligers. Het Dorpshuis is van de Gemeente Uithoorn. De verenigingen betalen huur en krijgen een stukje subsidie.

De mensen in de Kwakel zijn best in staat dit Dorpshuis zelfstandig te exploiteren en te runnen mits de Gemeente bereid is dit tegen een reƫle waarde op een haalbare manier aan hen over te dragen.

Geen onnodige bureaucratie maar gewoon volledig zelf exploiteren. Zo wordt de Gemeente van het nodige werk ontlast. Dat kunnen ze in de Kwakel best wel, het wordt dagelijks bewezen.