Openbaar vervoer in de regio. Blog van Daan Noordanus, Gemeenteraadslid Uithoorn - De Kwakel

Ik wil leven in een omgeving waar vervoer van A naar B vlot gaat. Afhankelijk van mijn bestemming kies ik ervoor om te lopen, te fietsen, de auto te pakken of… met de bus te gaan.

Begin deze maand schrok ik eventjes toen ik hoorde dat Connexxion van plan was de bussen 347 en 348 vanaf december nog maar tot de halte Poortwachter in Amstelveen te laten rijden. Gelukkig heeft Connexxion inmiddels besloten op dit besluit terug te komen; de bussen zullen blijven rijden tot Elandsgracht en Amsterdam-Zuid.


Het is goed dat Connexxion, samen met de Vervoerregio, kijkt hoe de dienstverlening in tijden van Corona sober en doelmatig uitgevoerd kan worden zodat er niet onnodig geld over de balk gesmeten wordt. Daarbij moet echter niet vergeten worden dat het openbaar vervoer voor veel mensen in een belangrijke behoefte voorziet; een verbinding met bijvoorbeeld school, ziekenhuis of familie.


Dat Connexxion zo snel op haar besluit terug is gekomen laat in mijn ogen zien dat er in onze regio goed samengewerkt wordt. Vervoerregio Amsterdam, de wethouders van de Amstelland-Meerlanden gemeenten en raadsleden hebben korte lijntjes met elkaar waardoor snel gereageerd kan worden. Daardoor konden de voorstellen van Connexxion snel bijgestuurd worden.


Laten we nu hopen dat de Coronacrisis snel voorbij is zodat de bussen weer zoals normaal kunnen rijden. Dan kunnen we weer als vanouds op bezoek bij familie of naar het theater. Of, minstens net zo leuk, op de fiets naar een restaurant in ons eigen dorp. Daar houd ik graag wat afstand voor.


Wil je meer weten over de vervoerregio of de samenwerking in Amstelland-Meerlanden? Kijk dan op https://vervoerregio.nl/ of https://www.amstelland-meerlanden.nl/.