Keuzes, artikel van VVD Raadslid Nick Bergman

Keuzes! Onze Gemeente zet in op een gezonde leefomgeving en een toekomst bestendige inrichting van de kostbare ruimte. Zo zorgt de Gemeente er voor dat Uithoorn leefbaar blijft. Dat klinkt logisch, en hoe ga je daar als raadslid mee om?

Keuzes

Onze Gemeente zet in op een gezonde leefomgeving en een toekomst bestendige inrichting van de kostbare ruimte. Zo zorgt de Gemeente er voor dat Uithoorn leefbaar blijft.

Dat klinkt logisch, en hoe ga je daar als raadslid mee om? Als raadslid probeer je met aandacht voor ambities, functies, partijen, belangen en financiën, een uitgebalanceerde afweging te maken. Natuurlijk horen daar dilemma’s bij. En discussies in de gemeenteraad, om samen een democratisch legitiem besluit te nemen. 

Soms raken de opties meerdere belangen die moeilijk verenigbaar zijn. In zo’n situatie gaat het niet meer om die uitgebalanceerde afweging maar om de keuze wat je als raadslid het allerbelangrijkste vindt voor Uithoorn. 

Op dit moment doet zich zo’n uitdaging voor.

Er wordt ons een besluit voorgelegd die naar verwachting voorziet in een mogelijkheid voor een nieuwe woningbouwlocatie en verplaatsing van sportveldenIn onze regio zitten we zwaar verlegen om nieuwe woningen. Maar stemmen wij als raad hier positief mee in, dan heeft dat gevolgen voor een ander plan.

Dat andere plan, Het Legmeerbos , is ontstaan uit een burgerinitiatief en ziet toe op de vergroening van de Legmeer-West en daarbuiten. Een zeer waardevol initiatief. 

Voorzien in een groene leefomgeving en voorzien in nieuwe woningen. Samen is het moeilijk verenigbaar binnen de beperkte beschikbare ruimte in onze gemeente. De keuze ligt op het bord van de gemeenteraad, maar wij zijn nieuwsgierig welke keuze u het belangrijkst voor Uithoorn vindt.