De wereld nu. Artikel van VVD Raadslid Rebecca Sterrenberg

De wereld is veranderd. Niemand had een jaar geleden kunnen bedenken dat we allemaal met mondkapjes buiten zouden lopen, dat ons zorgsysteem overbelast is, dat we elkaar niet meer kunnen knuffelen en dat vrijwel iedereen op de een of andere manier financieel geraakt wordt. Ook onze kinderen merken de gevolgen. Soms is moeilijk uit te leggen waarom sommige dingen nu niet kunnen of op een andere manier. Zo ook met Sint Maarten.

De wereld nu.

Veel kinderen verheugen zich op de lampion maken en langs de deuren gaan om hun tas te vullen met al het lekkers dat ze krijgen. Dit jaar wordt dringend afgeraden om niet langs de buren in de straat te gaan hoe jammer dat ook is. Ik begrijp heel goed dat dat een teleurstelling is. Niemand wil een kinderfeest “afpakken” maar als ouders is dit onze verantwoordelijkheid. Op dit moment kunnen we niet doen wat we altijd deden en dus is het belangrijk om creatief met de situatie om te gaan. Mijn kinderen zijn te oud om Sint Maarten te vieren maar ik zou bijvoorbeeld een speurtocht in huis en in de tuin opgezet hebben voor ze met overal snoep verstopt. Of met hun verlichte, zelf gemaakte lampionnetjes in de tuin een foto/filmpje maken en dat met familie en vrienden delen op social media.

Ik vind het ook leuk om te zien dus tag ons of plaats een foto onder dit stukje als je dat wilt delen. Ook pompoenen uitsnijden en met een kaarsje verlichten is altijd mooi. Kinderen vinden al snel iets een feestje!

De foto bij dit artikel is gemaakt toen ik vorig jaar met mijn kinderen naar het Lights of Chinafestival was. Hopelijk kunnen wij volgend jaar dit soort leuke activiteiten net als het Sint Maarten feest weer met elkaar vieren zoals wij gewend zijn.

Deze hele Coronasituatie, zoals ik het maar noem, is voor iedereen op een verschillende manier lastig. De uitdaging is om hier met z’n allen zo positief en creatief mogelijk mee om te gaan. Wij kunnen dit met z’n allen! We moeten nog even volhouden met de regels naleven en onze verantwoordelijkheid nemen. Voor ons zelf, onze familie en voor alle inwoners. Hou vol en wees lief voor elkaar. Mijn kinderen en ik nemen onze verantwoordelijkheid, u ook?