Worden de feestdagen ook een feest in 2020? Artikel van VVD Raadslid Michael Bouwmeester

Na een jaar van beperkingen en maatregelen komen we aan bij de happiest time of the year (gelukkigste tijd van het jaar) maar geldt dit ook voor 2020?

Daarom begin ik met de maatregelen op een rijtje:

  • Tegenwoordig begint het met Halloween: alleen dit jaar waren er geen spooktochten of griezelige evenementen.
  • Sint Maarten: een dringend advies om niet langs de deuren te gaan met de kinderen. Hierbij vraag ik u om dit advies op te volgen.
  • Sinterklaas: Regionale intochten zijn er niet en de landelijke intocht is zonder publiek alleen op tv te zien.
  • Wintersport en het bezoeken van kerstmarkten in het buitenland zijn ook niet mogelijk.
  • Voor Kerstmis en Oud & Nieuw is er nog weinig bekend hoe dit wordt ingevuld. Al zijn de vooruitzichten niet goed.

Veel maatregelen die getroffen zijn gelden voor volwassenen en kinderen boven de 12jaar, maar juist in deze tijd worden veel jonge kinderen de dupe van het virus. Hierbij wil ik mijn medeleven daarom juist naar de jonge kinderen uiten en geven. En wil ik u meegeven om juist nu extra goed de maatregelen op te volgen en scherp te blijven zodat wij met zijn allen nog de kerst en oud & nieuw te kunnen redden.

Is er nu dan geen feest? Jawel. alleen niet zoals gehoopt en zoals in andere jaren. Kleinschalig met het gezin kunnen we nog steeds de feestdagen vieren, en neem ik ook aan dat dit zeker zal gebeuren.

Leef met elkaar mee en help wanneer dat nodig is, juist voor de jonge kinderen zodat zij o.a. Sinterklaas kunnen vieren en het geloof in Sinterklaas niet weg zal gaan.