Fractie Assistent, blog van Kees de Kuiper Fractie Assistent

Hoe wordt je dat en wat houd dat dan in?

Toen ik ons familie bedrijf over nam heb ik een nieuwe vestiging gebouwd in het dorpje Vrouwenakker.

Zonder te verhuizen zijn wij daar door Gemeentelijke Herindeling vijf keer van gemeente gewisseld. Eerst Mijdrecht, de Provincie Utrecht, dat werd door Herindeling de Ronde Venen, daarna door een Provinciale Herindeling de Provincie Zuid Holland bij de zeer kleine Gemeente Nieuwveen, door een fusie met Zevenhoven werd het Liemeer, en de laatste keer werden wij ingedeeld bij Nieuwkoop.

Je wil niet weten wat dat voor een bedrijf betekend en hoeveel bureaucratie hiermee op je afkomt, buiten de bijbehorende kosten.


Voor mij was dat aanleiding om mij bij een politieke partij aan te sluiten welke een programma had waar ik mij in grote lijnen in kon vinden en te gaan deelnemen aan de besluitvorming, althans mee te gaan praten in de fractie.

 Vaak hoor je dat de politiek in zijn algemeenheid ver bij de burgers vandaan staat en dat gaat ook op voor de Gemeente politiek.

Maar ik heb ondervonden dat je daar zelf iets aan kan doen door actief deel te nemen aan dat proces in een fractie van een politieke partij, door het geluid van de samenleving, het bedrijfsleven, de verenigingen en stichtingen van vrijwilligers te laten horen.

 Door het lezen van Commissie stukken, Raadsstukken, mee te praten, adviseren, kortom zorgen dat de mensen die ons in de politiek vertegenwoordigen, Commissie leden, Raadsleden, Wethouders  en zelfs de Burgemeester te voorzien van de wensen en gedachten die in onze samenleving aanwezig zijn.

En dat werkt, ik doe dat al ruim 30 jaar, met elkaar hebben wij op deze manier al heel wat bereikt, je gaat heel anders tegen de politiek en de boven ons gestelde aankijken, zelfs de ambtenaren waar ik in mijn werkzame leven een haat liefde verhouding mee had ben ik gaan waarderen.

Vergeet niet dat het ook in de politiek om heel veel vrijwilligers werk gaat, dat allemaal te dienste is van onze totale gemeenschap.


Daarom kan ik ook met enige trots zeggen dat onze Partij, de VVD, meer dan 19 jaar deel uitmaakt van het College in de Gemeente Uithoorn en dat veel zaken die in onze mooie dorpen Uithoorn en de Kwakel aan onze partij zijn te danken.

 Maar de samenleving is nooit af, alles veranderd in rap tempo dus er blijft altijd iets te wensen over, er komen steeds nieuwe uitdagingen die de moeite waard zijn om aan te pakken en op te lossen.

 De gemeenschap vormen wij samen en door mee te praten, initiatief te tonen, de stukken te lezen sta je er min of meer midden in.