Herfst, Blog van Rebecca Sterrenberg, Raadslid

Ieder jaar komen ze voor mij als zomermens weer te vroeg, de donkere dagen. Op het moment dat ik mijn campertje in de stalling zet voor zijn winterslaap begint voor mij de herfst.

Vrijwel iedere dag maak ik een flinke wandeling door ons dorp. Het Libellebos is bijvoorbeeld prachtig deze tijd van het jaar, maar ook de vele straten vol met gekleurde bomen inspireren mij.

De laatste tijd viel mij alleen ’s avonds op dat soms hele stukken van wijken erg donker waren omdat veel straatverlichting het niet deed. Ik kreeg dan af en toe het gevoel alsof ik  in een spookdorp liep. Van andere inwoners kreeg ik ook regelmatig te horen dat ze zich daardoor niet veilig voelden en dat ze sommige delen van Uithoorn zelfs vermeden. Ik begrijp dat gevoel helemaal. Goede verlichting en daarmee zichtbaarheid is een belangrijk onderdeel van veiligheid. Wij hebben als fractie eerder vragen gesteld waarom reparatie van straatverlichting soms weken duurt.

Het blijkt dat zowel Liander als de Gemeente voor een gedeelte eigenaar is van de openbare verlichting. Wie nu precies waar verantwoordelijk voor is, blijkt vaak een puzzel. Wij vinden als fractie dat de inwoners daar geen last van moeten hebben en willen graag een oplossing voor dit probleem! We zullen hier als VVD in de toekomst weer bij het college aandacht voor vragen.

Ondertussen lenen deze donkere dagen zich wel voor veel gezelligheid binnen.  Vroeg de kaarsjes aan ’s avonds, lekkere stoofschotels maken en knus met een goed boek en een kop thee op de bank. Zo geniet ik en hopelijk ook u van deze tijd van het jaar!