Achter- en vooruit kijken

De maand december is alweer even gevorderd. Inmiddels is Sinterklaas weer naar Spanje en maken we ons op voor de kerstdagen en oud en nieuw. Ik krijg altijd een bijzonder gevoel bij de verlichte straten en bomen en de gezellig aangeklede winkelstraten. In deze tijd geeft dat denk ik ook net dat kleine lichtpuntje dat veel mensen nodig hebben.

Het is ook bij uitstek de maand waarin ik wil terugkijken naar het afgelopen jaar en vooruitkijken naar het nieuwe jaar. Soms wordt terugkijken ook omschreven als omkijken. Afgelopen week was de nationale vrijwilligersdag. Het is belangrijk dat we naar elkaar omkijken. Ik ervaar een gevoel van veiligheid doordat ik weet dat er mensen naar mij omkijken. Zo zijn we er voor elkaar en soms is dat net dat beetje aandacht dat in deze, toch vaak speciale, maand gewenst is. 


Terugkijkend zijn er weer veel (politieke) onderwerpen voorbij gekomen in onze gemeente. Van het onderhoud van het groen in mijn eigen straat tot de eerste verkennende stappen voor de energietransitie voor de gehele gemeente. Dat is wat ik mooi en interessant vind aan de lokale politiek! We hebben in het afgelopen jaar ook de eerste stappen gezet voor de gemeenteraadsverkiezingen. Samen met andere fractieleden heb ik deze zomer het verkiezingsprogramma mogen schrijven. In december maken we deze nog bekend. Inmiddels heeft u de kandidatenlijst al voorbij zien komen: https://uithoorn.vvd.nl/nieuws/46676/kandidatenlijst-gemeenteraadsverkiezingen-2022


 Vooruitkijkend zijn in 2022 natuurlijk de gemeenteraadsverkiezingen. De eerste maanden van het nieuwe jaar staan daarom in het teken van de campagne. We gaan graag met u in gesprek over de onderwerpen die u belangrijk vindt. Er staan veel activiteiten op stapel voor volgend jaar. Maar dat is inderdaad volgend jaar. Nu nog samen met mijn gezin genieten van de lampjes in de (winkel)straten, de bomen en de speciale sfeer die dat met zich meebrengt. En daarbij kijken we ook om naar diegene die dat nodig heeft. 


Ik wens u een fijne december-maand.