Nr. 1 Jan Hazen, Lijsttrekker

Wie is Jan Hazen?


Jan woont sinds 1985 in Uithoorn. Via de toenmalige nieuwbouw in de Meerwijk, woont hij inmiddels alweer ruim 17 jaar in de Kwakel. Gehuwd en 2 volwassen kinderen en de trotse opa van een kleindochter. Hij is sinds 2008 actief voor de lokale VVD. Eerst in de gemeenteraad en sinds 2018 als wethouder van de gemeente Uithoorn.

 

Waarom ben je actief in de gemeentepolitiek?

 

Enerzijds vanuit nieuwsgierigheid en belangstelling voor politiek, anderzijds vroeg ik me regelmatig af waarom gaat dit zo en kan dat niet anders of beter.

Als wethouder ben ik verantwoordelijk voor een aantal grote projecten. De Uithoorntram, het Dorpscentrum, de Amstelkade, de nieuwe sporthal, het buitengebied met de Sierteeltsector en vele andere ruimtelijke ontwikkelingen. Dat geeft heel veel energie, want  alles wat je doet heeft invloed binnen je eigen woonplaats en op je medebewoners. Ik doe dat vanuit de verantwoordelijkheid om namens de inwoners van Uithoorn en de Kwakel besluiten te nemen en plannen te laten uitvoeren. Immers, de gemeente dat zijn we samen !

 

Wat ga je de komende vier jaar doen?

 

Ik wil graag in een nieuw college mijn werk als wethouder voortzetten.

De grote projecten moeten de komende jaren worden afgerond en ik heb van thuis uit meegekregen: "Wat je begint moet je ook afmaken!”.

Daarnaast verandert de wereld om ons heen in hoog tempo. Dus ook voor de komende jaren zullen zich vast weer veel nieuwe uitdagingen aankondigen, waarmee ik graag aan de slag gaan. Denk maar aan de energietransitie, het klimaatbestendig maken van onze leefomgeving en de behoefte aan nieuwe woningen. Ons VVD programma is daar op gebaseerd.

 

En wat doe je daarnaast?

 

Naast de aandacht voor gezin en naaste familie vind ik het heel leuk om met vrienden en buren leuke dingen te doen. Dat varieert van een gezellig avondje tot het samen bezoeken van popconcerten en andere uitjes. Ontspanning vind ik daarnaast door in mijn groentetuin te werken, af en toe een partijtje golf te spelen of gewoon lekker niksen met een boek of een goede film.