Nr. 2 Martine Cranendonk

Wie is Martine Cranendonk?


Ik ben in 1977 geboren in de Noordoostpolder en getogen in Almere. Door de liefde leerde ik Uithoorn kennen. Eerst woonden we in Amsterdam en inmiddels al bijna 20 jaar in Uithoorn. Ik ben ook gaan houden van Uithoorn en De Kwakel. Ons gezin is uitgebreid met een zoon en een dochter waarmee wij al ruim 10 jaar met veel plezier in Legmeer-West wonen.

 

Waarom ben je actief geworden in de gemeentepolitiek?


Tijdens de eerste maanden van corona volgde ik veel debatten in de Tweede Kamer. Ik wilde weten hoe het land werd bestuurd in deze pandemie. Op dat moment begon ik mijzelf steeds meer af te vragen: Wat kan ik bijdragen aan onze samenleving? Ik heb een mening en ik wil deze ook graag uitdragen. Ik stem al jaren op de VVD en besloot lid te worden. Als ik A zeg, zeg ik ook meteen B, dus werd ik ook direct actief in de VVD-fractie van onze gemeente. Zo mooi om het met elkaar te hebben over datgene dat zo dichtbij speelt. Nog mooier is natuurlijk om daarover mee te kunnen en mogen besluiten. 

 

Wat ga je de komende vier jaar doen?


Onze gemeente heeft wat te bieden! We hebben hele mooie dorpen, veel groen en liggen dicht bij de stad. Het is een kunst om deze drie goed met elkaar te blijven verenigen. Ik wil mij inzetten voor veiligheid, maar ook voor heldere communicatie en voldoende participatie. Ik ben voor een mooie, leefbare en veilige gemeente met voldoende groeimogelijkheden voor de inwoners en ondernemers. Dit draagt eraan bij dat het prettig wonen, ondernemen en recreƫren is en blijft in Uithoorn en De Kwakel.

 

En wat doe je daarnaast?

Ik ben ondernemer en begeleid organisaties als adviseur op het gebied van kwaliteit in de breedste zin van het woord. Daarnaast ben ik docent aan 2 universiteiten en begeleid ik studenten om accountant te worden. Mijn motto is dat het morgen altijd beter kan dan vandaag. Dit neem ik natuurlijk automatisch mee in een rol als gemeenteraadslid.