Nr. 3 Nick Bergman

Wie is Nick Bergman?


Sinds 2015 woon ik in Uithoorn. Met mijn vrouw en twee kinderen wonen wij in Zijdelwaard. Kort na mijn verhuizing ben ik politiek actief geworden. Vanuit mijn werk raakte ik bekend met het mooie wat Uithoorn en De Kwakel te bieden hebben. Sinds 2018 zit ik in de gemeenteraad en vanaf afgelopen jaar ben ik ook fractievoorzitter.

 

Waarom ben je actief geworden in de gemeentepolitiek?


De afgelopen jaren heb ik gewerkt aan vastgoed- en gebiedsontwikkelingen in het hele land. Mijn belangstelling in het verbeteren van onze woonomgeving en samenleving nam daarmee toe. Als raadslid heb ik invloed op wat er in de gemeente goed geregeld is, beter kan of moet veranderen. Vanuit die rol draag ik daar graag actief aan bij. Ook haal ik veel plezier uit het contact met onze inwoners.

 

Wat ga je de komende vier jaar doen?


Mijn specifieke aandacht gaat uit naar jong en oud. Opgroeien en opvoeden is een uitdaging, vooral met corona. Mogelijkheden voor iedereen om vrij te kunnen spelen of sporten. Goed onderwijs en hulp bij opvoeden. Ouder worden is evengoed een uitdaging. De wens om zo lang mogelijk thuis wonen is groot, en als dat kan met hulp van dierbaren of zorgverleners. De zorgvraag neemt voor alle doelgroepen toe. Vanuit de lokale VVD en als gemeente dienen wij daar klaar voor te zijn. Daar ga ik mij voor inzetten.

Ook vind ik goede uitleg belangrijk. Op een begrijpelijke manier duidelijk maken waarom een (verkeers)besluit is genomen, over de aanpak van projecten en ontwikkelingen of als er iets verandert in bijvoorbeeld het ophalen van het huisvuil. Daar is verbetering gewenst.

 

En wat doe je daarnaast?


Ik werk sinds 2021 dichter bij huis, namelijk voor de gemeente Haarlemmermeer als vastgoedeconoom. Daar houd ik mij bezig met de gemeentelijke vastgoedportefeuille. Om af en toe een gummetje door mijn hoofd te halen trek ik mijn hardloopschoenen aan, klus ik thuis, bij vrienden of familie. Ook sta ik graag in de keuken te koken, voor diegene die het aandurven.