Nr. 5 Lisianne Coors - Elout

Wie is Lisianne Coors – Elout?

Ik ben geboren in Den Haag, getogen in Maastricht en getrouwd met een Tukker. Ook mijn werk heeft ervoor gezorgd dat ik alle windstreken van ons het land heb leren kennen. In 2017 hebben wij ervoor gekozen om in De Kwakel te gaan wonen, en daar ben ik nog iedere dag blij mee. Ik ben moeder, oma en ondernemer. Volgens mijn gezin en mijn collega’s ben ik allergisch voor luiheid, en dat klopt, ik ben altijd bezig.


Waarom ben je actief geworden in de gemeente politiek? 

Ik geloof heel erg in de combinatie vrijheid en verantwoordelijkheid. Bij de vrijheden en de rechten die we hebben hoort voor mij de plicht om daar verantwoordelijk mee om te gaan. Zo ben ik opgevoed en dat probeer ik ook aan mijn kinderen door te geven. Als er iets moet gebeuren, ga je aan de slag. En met diezelfde ‘aan de slag’ gedachte, ben ik 2,5 jaar geleden fractie assistent geworden bij de VVD Uithoorn & De Kwakel waar ik de website en social media communicatie verzorg.


Wat ga je de komende vier jaar doen ?

Vanaf de zijlijn vinden we, als inwoners, van alles over gemeentelijke besluiten, regelingen, loketten en hun uitvoering. Ik ook. Want of je het er nu mee eens bent of oneens bent, je wilt wèl weten wat er gebeurt, je zorg uitspreken of een antwoord krijgen op je vragen. Als gemeenteraadslid zou ik mij willen inzetten om de verbinding en het vertrouwen tussen inwoners en de gemeente nog beter te maken.


En wat doe je daarnaast ?  

Ik heb 3 volwassen kinderen, een kleindochter en 2 papegaaien. Mijn privé tijd is gevuld met eenvoudige, huiselijke gezelligheid met familie en vrienden. En dat is een fijne balans met mijn werk en bedrijf in ICT, waar iedere dag een nieuwe hectiek en een nieuwe techniek betekent.