Nr. 7 Alexander Reuvekamp

Wie is Alexander Reuvekamp?

Ik ben 51 jaar, woon sinds 1999 in Uithoorn, 23 jaar getrouwd en heb 2 zonen. Mijn vrouw omschrijft me als gedreven, gestructureerd, positief, energiek, empathisch en no-nonsens. Als Bedrijfseconoom en Register Controller ligt mijn passie bij financiën en economie.


Waarom ben je actief geworden in de gemeente politiek? 

Mijn missie is om, samen met ons mooie team van mede-VVD Kandidaten, ons mooie dorp klaar te maken voor de toekomst. Het terugbrengen van vertrouwen in de politiek, iets wat de laatste jaren afbrokkelt, is voor mij belangrijk. Eerlijkheid, duidelijkheid, een luisterend oor en transparantie zijn daarbij kritisch.


Wat ga je de komende vier jaar doen ?

Ik wil graag mijn energie stoppen in het behouden wat goed is en het oplossen van de vele uitdagingen die voor ons liggen. Er is behoefte aan meer woningen, maar daarbij moet wel gekeken worden hoe dit in het algemene woonbeleid past. Duurzaamheid en klimaatverandering worden lokaal ook een steeds belangrijker onderwerp. Ons gevoel van veiligheid staat meer en meer onder druk en dit zou niet mogen. Het effect van Schiphol op onze gemeenschap heeft mijn aandacht. En, onze voorzieningen, zoals bij voorbeeld sportfaciliteiten, moeten op het juiste niveau zijn en blijven.


En wat doe je daarnaast ?  

Daarnaast ben ik ook nog werkzaam als financieel verantwoordelijke bij HP Nederland in Amstelveen en ben ik een fanatiek sporter.