Raadsvoorstel Aanpassing klimaatsysteem Brede School

In juni 2022 heeft de Gemeenteraad het oorspronkelijke raadsvoorstel goedgekeurd. 

De doelstelling van een nieuw klimaatsysteem voor de school is natuurlijk een gezonde(re) en duurzame omgeving voor scholieren en docenten. Ook de VVD staat daar helemaal achter.

Op maandag 24 april jl. vroeg het college ons echter met het nieuwe raadsvoorstel om een extra budget van € 800.000,00 èn het verzoek om daar vòòr 30 april 'ja' tegen te zeggen.

De overschrijding wordt in de basis veroorzaakt door enorm gestegen prijzen van materialen, en de tijdsdruk door de zeer beperkte markt aan beschikbare installateurs. Niemand is blij met deze gang van zaken, de raad niet, de wethouder en het college ook niet.

Tijdens de besprekingen in de raadsvergadering bleek dat er nog onzekerheden zijn over beschikbaarheid en voorwaarden van subsidies. Ook was er nog onvoldoende duidelijk welke alternatieven er zijn, en of deze onderzocht zijn. 

Voor het verantwoorden van ieder besluit, maar zeker voor een extra bedrag van € 800.000,00, mag u van ons verwachten dat we zeker zijn van onze zaak. En dat waren wij als fractie deze keer niet.

Hoe nu verder? Het besluit is genomen en het voorstel wordt uitgevoerd. Binnen de mogelijkheden zullen wij als VVD aandringen op efficiency, kostenbeperking en gedegen onderzoek naar subsidiemogelijkheden.